Volumetric Hydraulic Bench_H1D_1110Ογκομετρική Υδραυλική Τράπεζα

Χρήση στα εργαστήρια

  • Μηχανικής Ρευστών Ι,
  • Μηχανικής Ρευστών ΙΙ, 
  • Ρευστοδυναμικές Μηχανές

Υποβοηθητικό όργανο εργαστηρίου, χρήση για βασικά πειράματα υδροδυναμικής, όπως
• εξίσωση Συνέχειας
• εξίσωση Bernoulli

Η τράπεζα αποτελείται από μια δεξαμενή νερού με υποβρύχια αντλία, σύστημα ζύγισης, καθώς και οριζόντια επιφάνεια εργασίας. Όλα τα μέρη είναι από ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό. Οι έξοδοι ροής επιτρέπουν στην τράπεζα να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε υδραυλικό κύκλωμα. Μόλις γεμίσει η τράπεζα δεν χρειάζεται άλλη εξωτερική παροχή νερού.

Η κορυφή (κάλυμμα) της δεξαμενής παρέχει την επιφάνεια εργασίας, για την οποία πολλά από τα πειράματα Μηχανικής Ρευστών λαμβάνουν χώρα με εύκολη τοποθέτηση. Μια στεφάνη γύρω από την επιφάνεια εργασίας περιορίζει οτιδήποτε υγρό χυθεί ή περισσέψει.

Μεγαλύτερα πειράματα μπορούν να στέκονται δίπλα στην υδραυλική τράπεζα. Οι σπουδαστές χρησιμοποιούν μια βαλβίδα ελέγχου για τη ρύθμιση της αντλίας και έτσι προσαρμόζουν αυτόματα την παροχή. Το ογκομετρικό σύστημα μέτρησης δίνει την ακριβή τιμή της παροχής σε lt ανά χρόνο.

Για τη μέτρηση της ταχύτητας ροής, οι σπουδαστές κατευθύνουν τη ροή του νερού μέσα σε μια μικρή εσωτερική δεξαμενή και να αρχίσει ο χρονισμός χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο. Η τεχνική μέτρησης είναι απλώς για την καταγραφή του χρόνου που απαιτείται για τη συλλογή δεδομένης ποσότητας νερού, διαβάζοντας την ένδειξη της στάθμης. Οι σπουδαστές διαιρούν την ποσότητα που συλλέγεται από το χρόνο που απαιτείται για την ανάκτηση του ρυθμού ροής σε όγκο ανά χρόνο. Από αυτό μπορούν, εάν είναι απαραίτητο, να εξάγουν και τον ρυθμό μαζικής ροής, πολλαπλασιάζοντας με την πυκνότητα του υγρού.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην υδραυλική τράπεζα περιλαμβάνει προστασία υπερφόρτωσης και υπότασης.